Boj o Českou poštu

Středeční mimořádné zastupitelstvo ve Vratislavicích nad Nisou znovu ukázalo, jak hrdou součástí Liberce tato městská část je. Nevím jak často pomáhají Liberci, ale nyní to dokázat mohli a měli. A sice s tím, že by na jejich území nebyla klasická pobočka pošty,  ale Pošta Partner+. Vlastně už dopředu bylo jasné, že s tím nebudou souhlasit. A důvod? Kromě jiného to, že Statutární město Liberec nedalo záruku, jak dlouho by hradilo veškerý provoz.  

Takže díky tomu se jedná o zřízení pobočky Pošta Partner+ v Globusu, kde náklady na provoz jsou odhadem 10 až 12 milionů korun, i když se jedná o určité úpravě. Je to dobrá zpráva pro občany Liberce, ale špatná zpráva pro toho, kdo bude tyto náklady hradit. Tedy pro Statutární město Liberec, a pro nás, kteří jsme jeho občany a daňovými poplatníky.

Pobočka České pošty ve Vratislavicích nad Nisou je nejméně využívaná, ale je jediná v této části. A to je prý důvod, proč tady musí fungovat i nadále. Ale oč by občané Vratislavic nad Nisou přišli v režimu Pošta Partner+? Vůbec o nic. Navíc by celý proces byl určitě podpořen smluvním závazkem pro Liberec.

A drobná poznámka na konec. Jak divně působí v souvislosti s předchozím informace, že Vratislavice nad Nisou ustoupí kritice opozičních zastupitelů a stáhnou žádost o dotaci 70 milionů korun na výstavbu náplavky proti areálu Intexu. A Liberec tuto částku bude moci využít na revitalizaci sídliště Gagarinova. Ž by černé svědomí pana starosty?

Nastavení cookies